VeTraNed

Uw veiligheid is onze zorg

VeTraNed
Paraat Brandbeveiliging - VeTraNed

Neem direct contact met ons op:
+31 (0)475-74 50 30 of info@vetraned.nl

VeTraNed VeTraNed VeTraNed VeTraNed VeTraNed

Eerste deel Limburgse Veiligheidsweken succesvol afgerond

Meer dan 1000 deelnemers aan uiteenlopende programma’s 


Herten – Afgelopen vrijdag 29 augustus eindigden de Limburgse Veiligheidsweken met een klinkend akkoord, namelijk vier drukbezochte bezichtigingen – in het kader van veilig varen - van de hypermoderne Bediencentrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht. Althans, daarmee werd het eerste deel van dit nieuwe initiatief bekroond. In de herfstvakantie (om precies te zijn: van 21 t/m 25 oktober) vindt namelijk de slotweek plaats. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van diverse zorg- en welzijnsinstellingen die graag (nog veel meer) deelnemers naar de Veiligheidsweken hadden willen afvaardigen, maar waarbij de vakantieperiode qua planning problemen gaf. In oktober zal dat waarschijnlijk in veel mindere mate het geval zijn.


De Limburgse Veiligheidsweken zijn zoals bekend een initiatief van VetraNed/Paraat, in nauwe samenwerking met het gespecialiseerde adviesbureau Iwécom uit Beek, met directeur Ilmar Woldring als verantwoordelijke voor de projectleiding. Centraal doel was en is hiermee een bijdrage te leveren aan het veiligheidsbewustzijn van professionals, vrijwilligers en cliënten in de zorg- en welzijnssector. Voor het algemene publiek zijn tot dusverre vijf open dagen georganiseerd; de data in oktober worden binnenkort bekendgemaakt. Bijzonder mag overigens worden genoemd dat aan deelname geen kosten verbonden zijn.


De meeste programma’s die VeTraNed/Paraat in het kader van de Limburgse Veiligheidsweken aanbiedt vormen een aantrekkelijke mix van blusinstructie en levensreddend handelen. Veelal kan dit gecombineerd worden met een rondleiding door het trainingscentrum zoals dat speciaal is ingericht voor cursussen bedrijfshulpverlening. Een schot in de roos, dit concept, zo valt op te maken uit de reacties tot dusverre!
Qua aantal deelnemers staat de teller inmiddels op ruim 1000. ‘Dat is natuurlijk mooi, maar geen doel op zichzelf,’ aldus VeTraNed-directeur Richard Dohmen. ‘Voor ons is van veel groter belang hoe men ons aanbod beoordeelt. Precies gemeten hebben we het niet, maar de gemiddelde waardering komt volgens ons aardig in de buurt van het schoolcijfer 9. En dat is een flinke prikkel om de afsluitende week, over ruim anderhalve maand, een klinkende invulling te geven. Daarbij speelt mee dat op 25 oktober het spiksplinternieuwe pand van Paraat officieel wordt geopend.’

Stel ons uw vraag

Contact

Neem direct contact
met ons op:

Telefoonnummer +31 (0)475-74 50 30

E-mail info@vetraned.nl