VeTraNed

Uw veiligheid is onze zorg

VeTraNed
Paraat Brandbeveiliging - VeTraNed

Neem direct contact met ons op:
+31 (0)475-74 50 30 of info@vetraned.nl

VeTraNed VeTraNed VeTraNed VeTraNed VeTraNed

Veiligheid in de (recreatie)vaart

De Maas en het Julianakanaal zijn drukbevaren routes met een aantal stuwen en sluizen, waarvan sommige met een flink hoogteverschil. Dat is voor recreatievaarders best spannend! Rijkswaterstaat laat graag zien hoe zij werkt aan vlot en veilig vervoer voor zowel de beroepsvaart als de recreatievaart.

Veiligheid in de (recreatie)vaart

De Maas en het Julianakanaal zijn drukbevaren routes met een aantal stuwen en sluizen, waarvan sommige met een flink hoogteverschil. Dat is voor recreatievaarders best spannend! Rijkswaterstaat laat graag zien hoe zij werkt aan vlot en veilig vervoer voor zowel de beroepsvaart als de recreatievaart. 

Tijdens de Limburgse Veiligheidsweken kunt u een bezoek brengen aan de gloednieuwe bediencentrale in Maasbracht, waarvandaan op termijn alle bruggen en sluizen tussen Maastricht en Belfeld bediend worden. Dit indrukwekkende gebouw biedt een mooi uitzicht over de haven van Maasbracht. Tijdens het bezoek kunt u zien hoe de sluizen en stuwen aangestuurd worden en krijgt u tips voor het passeren van een sluis en wat wel en niet te doen in de buurt van beroepsvaart. Met een test komt u erachter of u weet wat u wel en niet te doen staat in de buurt van andere vaartuigen. 

Ook nemen we een kijkje bij het naastgelegen sluizencomplex, waar schepen via de sluis een hoogteverschil van 12 meter overbruggen. U krijgt ter plekke te zien hoe grote schepen door de sluis worden geloodst. Kleine pleziervaartuigen gaan ook door deze sluis, vaak tegelijkertijd met grote schepen. Speciaal ingezette stewards helpen daar deze zomer bij. We horen hun bijzondere verhalen en zij geven tips om snel en veilig door de sluis te komen.  

Duur: 1,5 uur

Het bezoek is vooral interessant voor mensen die zelf weleens varen. Wegens het flinke hoogteverschil bij de sluis is dit bezoek minder geschikt voor kinderen en mensen met hoogtevrees. 

Bijzonderheid

Op dinsdag 26 augustus gaat de excursie naar het sluiscomplex in Heel, en dus niet naar de bediencentrale in Maasbracht. Daar zijn die dag namelijk andere activiteiten.

Data en tijdstippen

  • Woensdag 13 augustus in de Bedien Centrale in Maasbracht, om 9:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur
  • Woensdag 20 augustus in de Bedien Centrale in Maasbracht, om 9:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur
  • Dinsdag 26 augustus in het Nautisch Centrum te Heel, om 9:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur
  • Vrijdag 29 augustus in de Bedien Centrale in Maasbracht, om 9:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur

Vertrektijden

Alle excursies starten bij VeTraned. Deelnemers wordt verzocht tenminste 30 minuten vóór het van toepassing zijnde aanvangstijdstip in Herten aanwezig te zijn. 

Rondleiding na afloop

Na terugkomst bij VeTraNed volgt voor belangstellenden nog een korte rondleiding door het opleidings- en trainingscentrum.

Aanmelden 

U kunt zich alleen aanmelden bij door de volgende link aan te kliken: VeTraNed. Vul a.u.b. in: naam, voornaam, man/vrouw en telefoonnummer. Geef vervolgens even aan welke excursiedag en welke aanvangstijd u kiest. Per excursie is er ruimte voor maximaal vijftien personen. Excursies kunnen alleen doorgang vinden als zich hiervoor tenminste tien personen hebben aangemeld.

Stel ons uw vraag

Contact

Neem direct contact
met ons op:

Telefoonnummer +31 (0)475-74 50 30

E-mail info@vetraned.nl