Evacuatiemiddelen

VeTraNed is dealer van o.a. de S-cape pod en S-cape plus evacuatiematras, alsmede van de B-Sure evacuatie stoel

S-CAPEPOD® Evacuatiedoek:

De S-CAPEPOD gebruik je om bedlegerige cliënten te evacueren. Gebruik dit levensreddende evacuatiedoek om niemand achter te laten.

In geval van noodsituaties is het zaak dat je bedlegerige patiënten snel en veilig naar een veilig compartiment kan brengen. Hulpverleners en medewerkers zullen moeten helpen. Een evacuatie hulpmiddel is dan een onmisbaar onderdeel. Tijdens de ontwikkeling van dit evacuatiedoek werden drie kernwaardes centraal gesteld: snelheid, eenvoud en comfort. Drie punten die van groot belang zijn tijdens een noodgeval of evacuatie.

Een unieke inpakmethode staat aan de basis van evacuatiedoek S-CAPEPOD. De cliënt pak je in door middel van drie body flaps. Hierdoor ligt de cliënt in een beschermde cocon. Het geeft niet alleen een veilig gevoel, het zorgt ook dat de cliënt stevig op het matras blijft liggen.

S-CAPEPLUS® Evacuatiematras:

Laat niemand achter tijdens noodgevallen. Dit evacuatiemiddel is door iedereen te gebruiken, razendsnel gebruiksklaar en zonder onderhoudscontract.

Bereid je organisatie voor op noodsituaties

In geval van nood, mag je vaak geen gebruik maken van de lift. Iemand die minder mobiel is, is dan volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Daarvoor kun je nu de S-CAPEPLUS gebruiken. Het evacuatiematras is binnen 30 seconden gebruiksklaar.

Door iedereen te gebruiken
Al je collega’s moeten een evacuatie hulpmiddel kunnen bedienen, zonder dat je intensief moet trainen. Het gebruik is zo eenvoudig dat zelfs voorbijgangers het middel kunnen gebruiken, enkel door het bekijken van de instructies. Alles draait om de pure eenvoud.

Geen onderhoudscontract
Veel evacuatiemiddelen worden standaard geleverd met een langdurig onderhoudscontract. Die tijd is voorbij. Door het eenvoudige design heeft de S-CAPEPLUS geen onderhoudscontract nodig. Sterker nog, je kunt het evacuatiematras zelfstandig reinigen en controleren op schade na gebruik.

Brandvertragende eigenschap
De brandvertragende techniek is aangebracht op het evacuatiematras. En dit is niet zomaar een coating die na wassen verdwijnt. Integendeel, deze veiligheidsbron zit in het garen verwerkt en voldoet aan de M1 brandnorm.

Zwitserse anti-bac technologie
De stof van de S-CAPEPLUS is uitgerust met Sanitized® TH27-24. Dit zorgt voor een anti-bacteriologische werking.

Houd extra warmte vast
Door de stevige structuur van de stof en twee overlappende body flaps houd je extra lichaamswarmte vast. Wel zo prettig voor het slachtoffer.

Ontwikkeld om kwetsbare personen te beschermen
Het laatste wat je wilt is iemand achterlaten bij calamiteiten. De groep die hulp nodig heeft bij een ontruiming, is waarschijnlijk groter dan je in eerste instantie verwacht:

 • Rolstoelgebruikers
 • Gewonde personen
 • Bedlegerige personen
 • Mensen die minder-mobiel zijn

De B-Sure evacuatiestoel:

Dit is een kwalitatief hoogwaardige oplossing, voor zowel horizontaal alsook verticaal transport, van niet zelfredzame of verminderd zelfredzame personen tijdens een calamiteit
De Bsure stoel onderscheidt zich op velerlei punten van de concurrentie:

 • De stoel is naast gebruik voor verticaal transport ook geschikt voor horizontaal transport omdat hij beschikt over rupsbanden (verticaal transport) en wielen (horizontaal transport).
 • Gebruiksvriendelijkheid: de stoel is in één beweging klaar voor gebruik en in één beweging klaar om op te bergen. Er zijn geen moeilijke procedures of gesleep nodig.
 • Veiligheid: de stoel beschikt over 4 wielen en kan worden geremd, zowel horizontaal als verticaal.
 • Draagkracht: de stoel is getest op een draagkracht tot 300 kg. Bij de concurrentie is dit tot 150 kg respectievelijk tot 180 kg.
 • De Bsure stoel is als enige in staat om onder volle belasting en onder hellingshoek stil te blijven staan.
 • Robuust en duurzaam uiterlijk maar toch licht.
 • Comfort: de stoel beschikt over een comfortabele harde zitting, in tegenstelling tot de Evac chair waar men in een zak hangt.
 • Gevolgschade: door het toepassen van bredere en kwalitatief betere rupsbanden blijft de trap onbeschadigd. Andere merken stoelen richten schade aan, waardoor oefenen op een reguliere trap ook niet mogelijk is.
 • Garantiebepalingen: op de stoel wordt 10 jaar garantie gegeven door de fabrikant.

Downloads:

S-CAPEPLUS folder
flyer_exsitNL-1