Hoofd- Coördinator BHV Herhaling

Hoofd bedrijfshulpverlening

Een goed functionerende BHV organisatie is essentieel voor de veiligheid in uw bedrijf. De opzet en het beheer van deze organisatie laat U natuurlijk het liefst over aan een deskundige hoofd BHV.

Doelgroep

De opleiding Hoofd BHV is bedoeld voor een medewerker van uw bedrijf die leiding moet geven aan uw bedrijfshulpverlingsorganisatie. Dit kan bijvoorbeeld de Arbo Coördinator of veiligheidskundige zijn, maar ook een bedrijfshulpverlener met leidinggevende kwaliteiten. De functie van Hoofd Bedrijfshulpverlener kan bijvoorbeeld goed worden gecombineerd met de functie ploegleider BHV.

Leerdoelen

Tijdens herhaling opleiding Hoofd BHV van Vetraned komen actualiteiten aan bod die te maken hebben met het werkgebied van de Hoofd BHV-er.
Denk hierbij aan:

  • Relevante informatie aangaande de Arbo wet en Arbo besluit en Arbo Regelingen.
  • Het bouwbesluit, brandveiligheidsverordeningen, gebruikersvergunning, brandveiligheidsconcepten en wet op de ondernemingsraden.
  • Verschillende methodieken voor risico inventarisatie en evaluatie (RI&E)
  • Een BHV organisatie op zetten en beheren (organisatie, personeel, financiën, middelen, tijdsplanning en verzekering)
  • Het opzetten van, en het leidinggeven aan, de totale bedrijfsnoodorganisatie (BNO)

Programma

De herhalingscursus duurt een dag.

Kwaliteit

VeTraNed stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.