Hoogwerker herhaling

Tijdens de herhalingscursus hoogwerker frissen wij de kennis op van cursisten die al over een hoogwerkercertificaat beschikken. Bijzondere aandachtspunten zijn veiligheid en actualiteiten in wetgeving

Een kort onderdeel theorie maakt deel uit van de cursus. Vervolgens ga je met de praktijk aan de slag

Doelgroep

Deze herhalingscursus voor de hoogwerker van Vetaned is bedoeld voor personen om het eerder geleerde op te frissen of voor personen met ruime praktijkervaring op de hoogwerker

Beginvereisten

Voor de Herhalings opleiding hoogwerker dient de cursist al in het bezit zijn van een hoogwerkercertificaat of ruime praktijkervaring op de hoogwerker hebben.

Programma

Het programma zal bestaan uit een eendaagse opleiding waarvan een gedeelte theorie en er veel tijd is ingeruimd voor praktijk.
Aan bod komt o.a.:

-(arbo)wetgeving;
– Definitie en inzetbaarheid hoogwerkers;

– Modellen en typen;

– Selectievolgorde;
– Inspectie voor het gebruik;

-functietest;

-praktijkoefeningen

-bewegingen van het hefvlak.

-onderhoud.

Competentietoets

De instructeurs zullen de competenties toetsen van de handelingen welke de kandidaten verrichten. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatieraad, Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

Locatie en data

De Herhalings cursus hoogwerker wordt aangeboden op een trainingscentrum van VeTraNed maar ook bij uw bedrijf incompany