Hoogwerker basis

Tijdens de basisopleiding tot hoogwerker leren wij cursisten om veilig te kunnen werken met een hoogwerker. op Een onderdeel theorie maakt deel uit van de cursus. Vervolgens ga je in de praktijk aan de slag, waarin je leert de hoogwerker te beheersen, door middel van diverse praktijkopdrachten. Veiligheid is een essentieel onderdeel van de opleiding.

Doelgroep

De basis cursus  hoogwerker is bedoeld voor medewerkers die gebruik maken van hoogwerkers, of daarvan gebruik willen gaan maken.

Leerdoelen

Na het volgen van de Basisopleiding Hoogwerker van VeTraNed  kan de medewerker de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren:

-veilig met een hoogwerker werken

-de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uitvoeren

-het dagelijks onderhoud van de hoogwerker nauwkeurig en correct uitvoeren

Beginvereisten.

Voor de Basis opleiding hoogwerker zijn geen begin vereisten gesteld.

Programma

Het programma zal bestaan uit een eendaagse opleiding waarvan een gedeelte theorie en praktijk.
Aan bod komt o.a.:

  • (ARBO)wetgeving;
  • Definitie en inzetbaarheid hoogwerkers;
  • Modellen en typen;
  • Selectievolgorde;
  • Inspectie voor het gebruik;
  • functietest;
  • praktijkoefeningen
  • bewegingen van het hef vlak.
  • onderhoud.

Competentietoets

De instructeurs zullen de competenties toetsen. De deelnemers ontvangen een bewijs van deelname, na het behalen van een voldoende resultaat.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatieraad, Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

LOCATIE EN DATA

De Basis cursus hoogwerker wordt aangeboden op een trainingscentrum van VeTraNed maar ook in-company trainingen behoren tot de mogelijkheid.

September 2024

09
Ma
Basiscursus Hoogwerker
1 dag
09 September 2024 09:00 - 17:00
Per persoon: € 199,00