Hoogwerker basis

Tijdens de basisopleiding tot hoogwerker leren wij cursisten om veilig te kunnen wrken op Een onderdeel theorie maakt deel uit van de cursus. Vervolgens ga je met de praktijk aan de slag waarna je leert de hoogwerker te beheersen door middel van de uitvoering van diverse praktijkopdrachten. Letten op veiligheid is een essentieel onderdeel van de opleiding.

Doelgroep

De basis hoogwerkercursus is bedoeld voor medewerkers die gebruik maken van hoogwerkers of daarvan gebruik willen gaan maken.

Leerdoelen

Na het volgen van de Basisopleiding Hoogwerker van VeTraNed  kan de medewerker de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren:

-veilig met een hoogwerker werken

-de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uitvoeren

-het dagelijks onderhoud van de hoogwerker nauwkeurig en correct uitvoeren

Beginvereisten.

Voor de Basis opleiding hoogwerker zijn geen begin vereisten gesteld.

Programma

Het programma zal bestaan uit een eendaagse opleiding waarvan een gedeelte theorie en er veel tijd is ingeruimd voor praktijk.
Aan bod komt o.a.:

  • (arbo)wetgeving;
  • Definitie en inzetbaarheid hoogwerkers;
  • Modellen en typen;
  • Selectievolgorde;
  • Inspectie voor het gebruik;
  • functietest;
  • praktijkoefeningen
  • bewegingen van het hefvlak.
  • onderhoud.

Competentietoets

De instructeurs zullen de competenties toetsen van de handelingen welke de kandidaten verrichten. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatieraad, Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

LOCATIE EN DATA

De Basis cursus hoogwerker wordt aangeboden op een trainingscentrum van VeTraNed maar ook bij uw bedrijf incompany

Maart 2022

29
Di
Basiscursus Hoogwerker
1 dag
29 Maart 2022 08:30 - 12:30
29 Maart 2022 13:00 - 16:30
Per persoon: € 199,00