EPT Basis (elektrische palletwagen)

Uw bedrijf is in het kader van de Arbowet verplicht uw werknemers grondig te instrueren  met betrekking tot interne transportmiddelen.

Dit geldt ook voor medewerkers die werken met een stapelaar. Dit verhoogt zowel de veiligheid, als de productiviteit van uw medewerkers.

Doelgroep

De basis cursus EPT/ stapelaar van VeTraNed is bedoeld voor alle medewerkers die in de praktijk gebruik maken van een electrische pallettruck.

Leerdoelen

Na het volgen van de cursus kan de medewerker de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren volgens het calamiteitenplan.

– Veilig en verantwoord met een electropallet truck en/of stapelaar werken.
– Het dagelijks onderhoud van de electropallet truck en/of stapelaar nauwkeurig en correct uitvoeren

Beginvereisten.

Voor de Basis cursus zijn geen begin vereisten gesteld.

Programma

Het programma zal bestaan uit een dagdeel waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen.
De theorie behandelt o.a. de ARBO wetgeving, belasting en dagelijks onderhoud van de EPT.

In de praktijk wordt aandacht besteed aan het rijklaar maken, en dagelijks onderhoud van de EPT en de stapelaar.

Competentietoets

De instructeurs zullen de competenties toetsen.

Bij voldoende resultaat ontvangen de cursisten een bewijs van deelname.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatieraad, Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

Locatie en Data

De Basis cursus EPT/stapelaar wordt aangeboden op een trainingscentrum van VeTraNed, maar ook in-company behoort tot de mogelijkheid.