Herhaling Eerste Hulp aan kinderen

Herhaling Eerste Hulp aan kinderen

EHBO kinderen is vanaf 1 januari 2018 verplicht  binnen kinderdagverblijven en bij gastouders.
De EHAK-er zorgt ervoor dat er snel en adequaat gehandeld wordt bij een calamiteit. Deze zorgt er ook voor dat de situatie in geval van letsel niet verslechterd.

Doelgroep
De herhaling EHAK is bedoeld voor alle medewerkers van kinderdagverblijven, gastouders, maar zeker ook interessant voor particulieren.

Leerdoelen
Na het volgen van de Herhaling EHAK  kan de medewerker de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren.
Een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken, en eerste hulpverlenen bij bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, huidwond, koorts en koortsstuipen, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel, neusbloeding, tand door de lip, verdrinking, vergiftiging, verloren/afgebroken tand, verslikking, verstikking, vinger tussen de deur, vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog.

Beginvereisten.
Voor de Herhaling EHAK-er dient de cursist in het bezit te zijn van een basis diploma EHAK van het Oranje Kruis, het rode kruis of van het NIKTA

Programma
Het programma zal bestaan uit een lesprogramma van 1 dagdeel waar totaal 4 uur les gegeven wordt.

Competenties
Competenties worden gedurende de dag getoetst door de instructeur/examinator.

Kwaliteit
Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van Het NIBHV, Oranje Kruis,Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad (NRR)  en volgen hiervoor ook de nascholingen. De kwaliteit van onze EHAK-opleidingen is hiermee gegarandeerd.