Ploegleider BHV Herhaling

Wanneer uw organisatie over meerdere bedrijfshulpverleners beschikt, is een goede afstemming en samenwerking tussen deze mensen van levensbelang. Zeker als het gebouw waarin zij functioneren groot en complex is. Uw bedrijf of instelling heeft dan een goed getrainde ploegleider BHV nodig. Bij grotere incidenten moeten er meer bedrijfshulpverleners tegelijkertijd worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is een ontruiming. Het is de taak van de ploegleider BHV om de werkzaamheden van alle ingezette bedrijfshulpverleners goed op elkaar af te stemmen, zodat zij effectief en efficiënt met elkaar samenwerken. Als een gezamenlijke inzet van bedrijfshulpverleners niet goed wordt gecoördineerd, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Met als gevolg onnodige schade en mogelijk zelfs slachtoffers!

In de opleiding herhaling ploegleider BHV van VeTraNed leert de deelnemer alles wat nodig is om een bedrijfshulpverleningsploeg effectief en veilig aan te sturen.

Doelgroep

De opleiding herhaling Ploegleider BHV van VeTraNed is bedoeld voor de ploegleider BHV van uw bedrijf, die tijdens een inzet of een oefening, leiding geeft aan een bedrijfshulpverleningsploeg.

Leerdoelen Doelgroep

Na de opleiding Ploegleider BHV van VeTraNed kan de deelnemer de volgende taken op veilige en effectieve wijze uitvoeren volgens het calamiteitenplan van uw bedrijf:

  • Het communiceren tijdens de BHV inzet.
  • Communicatie oefeningen
  • Het ontruimen oefenen met behulp  table top oefeningen.
  • Het ontruimen van een gebouw in de praktijk.
  • Het Verkennen of laten verkennen in een gebouw (helikopter view)

Beginvereisten

De deelnemer beschikt over het certificaat ‘Ploegleider BHV’.

Programma

In de opleiding Herhaling Ploegleider BHV van VeTraNed leert de ploegleider zijn taken op een realistische manier onder de knie te krijgen. De volgende onderwerpen komen zowel in theorie als praktijk aan bod:

  • Het herhalen van de theorie.
  • Verwachtingen van de ploegleider intern/extern.
  • Table top oefeningen.
  • communicatie oefeningen
  • Diverse ontruimingsoefeningen in Europa’s grootste en geavanceerde oefencentrum

De opleiding duurt een dagdeel

Competentie’s en certificering.

De certificering  is van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en bestaat uit het toetsen van de competenties.

Kwaliteit

VeTraNed stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

Nu inschrijven

VeTraNed

September 2024

20
Vr
Ploegleider BHV Herhaling
1 dag
20 September 2024 09:00 - 17:00
Per persoon: € 179,50

Oktober 2024

15
Di
Ploegleider BHV Herhaling
1 dag
15 Oktober 2024 09:00 - 17:00
Per persoon: € 167,50