Beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Bedrijven met een brandmeldinstallatie of een ontruimingsinstallatie dienen op basis van de NEN-2654-1 en de NEN 2654-2 een beheerder brandmeldinstallatie te hebben, die zorgt voor het onderhoud, contact onderhoud met het onderhoudsbedrijf, met de brandweer, en inspectie bureau.

Doelgroep

De opleiding beheerder brandmeldinstallatie van VeTraNed is bedoeld voor de medewerkers van uw bedrijf  die aangesteld worden om binnen uw bedrijf het onderhoud aan de brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie uit te voeren, dit in samenwerking met het onderhoudsbedrijf of branddetectiebedrijf.

Leerdoelen

Na het volgen van de opleiding Basis Beheerder brandmeldinstallatie van VeTraNed  kan de medewerker van uw bedrijf de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren.

De cursist kan:

  • Omschrijven wat het doel van een brandmeldinstallatie en een ontruimingsinstallatie is
  • Weet wanneer een brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie vereist is.
  • Kent de eisen waaraan een installatie aan moet voldoen.
  • Kent op hoofdlijnen de opbouw van een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.
  • Kan omschrijven hoe en met welke frequentie de beheerder zorg kan dragen voor beheer, periodieke controle en onderhoud van de onderdelen van de installatie.
  • Kan aangeven hoe de afstemming met de onderhoudsdeskundige moet plaatsvinden.

Beginvereisten

Voor de Basis beheerderbrandmeldinstallatie zijn geen beginvereisten gesteld, wel is het wenselijk dat de beheerder vertrouwd is met techniek en technische problemen van installaties. Bovendien is het belangrijk dat de beheerder affiniteit heeft met de bedrijfshulpverleningsorganisatie.

Programma

Het programma zal bestaan uit een anderhalve dag en wordt afgesloten met een examen.
Tussen de eerste en tweede dag zit twee weken pauze waarin opdrachten dienen te worden gemaakt.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en/of het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BBMI opleiding is hiermee gegarandeerd.

April 2022

01
Vr
BBMI
3 dagdelen
01 April 2022 08:30 - 16:30
15 April 2022 08:30 - 12:30
Per persoon: € 325,00