Covid-19 Protocol Vetraned

1 October 2020

Veilig trainen kan zeker bij ons!

VeTraNed heeft een protocol Verantwoord Aangepast Trainen opgesteld om op een veilige manier trainingen te kunnen geven. Ook is er samen met branchegenoten gewerkt aan een brancheprotocol. Er ligt nu een compleet pakket met afspraken om EHBO- en BHV-trainingen weer veilig te kunnen geven in de nieuwe 1,5 meter samenleving. Dit landelijk protocol is opgesteld door het NIBHV, het Oranje Kruis, het Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de brancheorganisatie BVBN.

Doelstelling van het protocol is om veilig te kunnen herstarten met het praktijkonderwijs van BHV- EHBO- en reanimatiecursussen binnen de RIVM richtlijnen.

Maatregelen om veilig te trainen

De veiligheid van onze cursisten en onze collega’s heeft uiteraard de hoogste prioriteit. We nemen daarom diverse maatregelen om veilig cursisten op onze vestigingen te kunnen ontvangen en te trainen. Maatregelen die wij onder andere nemen zijn:

• Bezoekers die griepsymptomen vertonen zijn uiteraard niet welkom, we geven dit van te voren duidelijk aan.
• Trainingen vinden plaats zonder onderling fysiek contact.
• Er zijn verschillende starttijden zodat minder cursisten elkaar tegenkomen.
• We hebben extra hygiënemaatregelen genomen.
• Trainingen zijn aangepast aan alle geldende maatregelen.
• Ons trainingscentrum is volledig ingericht op de nieuwe manier van trainen. In onderstaande video nemen we u mee in ons aangepast trainingscentrum.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UojIX42JK_8

Mogelijkheden leren op afstand

Door de coronacrisis zijn veel fysieke trainingen verplaatst naar een later moment in het jaar. Het is belangrijk voor BHV’ers om hun kennis op peil te houden en de certificaten op tijd te verlengen.
Wij hebben besloten onze twee digitale leerproducten, online cursussen en e-learning, aan te passen aan de huidige situatie.
Praktijkgedeelte en in company cursus
Ook bij het praktijkonderdeel van de cursus is het van groot belang dat we gezamenlijk de gestelde richtlijnen en maatregelen kunnen hanteren. Inmiddels hebben we ruime ervaring opgedaan en bieden wij diverse soorten praktijk trainingen aan. Dit varieert van klassikaal tot individuele competentietoetsen. Uit ervaring is gebleken dat deze aangepaste cursussen door onze cursisten als bijzonder goed en prettig worden ervaren waarbij een hoog rendement behaald wordt. Hierbij doen wij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en professionaliteit van onze opdrachtgevers én deelnemers. In het belang van onze gezamenlijke veiligheid en gezondheid vertrouwen wij daar ook op.
Heeft u vragen over onze maatregelen of trainingen? Of zoekt u een maatwerkoplossing? Neem dan gerust contact met ons op.
U kunt een e-mail sturen aan info@vetraned.nl of bellen met 0475 – 74 50 30.

Terug naar het overzicht