EHBO Basis (Rode kruis)

Basis Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO)

Een EHBO-er is binnen iedere organisatie niet meer weg te denken.

De EHBO-er zorgt ervoor dat er snel en adequaat gehandeld wordt bij een calamiteit. Ook zorgt de EHBO-ervoor dat de situatie in geval van letsel niet verslechterd. U en/of uw medewerkers volgen deze basis cursus conform de richtlijnen van Het Rode kruis.

Doelgroep

De basis EHBO van VeTraNed is bedoeld voor de medewerkers van uw bedrijf,  die aangesteld worden om binnen uw bedrijf te handelen bij een calamiteit.

Leerdoelen

Na het volgen van de Basis EHBO van VeTraNed  kan de medewerker van uw bedrijf  de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren.

Levensreddend handelen:

Spoedeisende hulp,

De EHBO-er kan d.m.v. de geen-lijn (stappenplan) een slachtoffer beoordelen.

De EHBO-er kan op een snelle en effectieve manier een reanimatie met behulp van  de AED opstarten en uitvoeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

De EHBO-er kan de levensbedreigende en niet levensbedreigende ziektebeelden herkennen.

Niet spoedeisend,

De EHBO-er kan, na het vaststellen van de verwonding, een verband aanleggen volgens de actuele richtlijnen van Het Rode Kruis.

De EHBO-er kan, na het beoordelen van het slachtoffer, bepalen of het slachtoffer al dan niet, naar professionele hulpdiensten verwezen moet worden.

Beginvereisten

Voor de Basis EHBO-er zijn geen begin vereisten gesteld.

Programma

Het programma bestaat uit een uitgebreide E-learning in combinatie met een praktijkdag.

Examen

Tijdens de cursus worden de competenties getoetst door de instructeurs.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar informatie ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Tevens hebben onze instructeurs ervaring en kennis in de zorg.

December 2023

22
Vr
EHBO Rode Kruis Basis in combinatie met E-learning
1 dag
22 December 2023 08:30 - 12:30
22 December 2023 13:30 - 17:00
Per persoon: € 175,00