EHBO Basis (Rode kruis)

Basis Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO)

Een EHBO-er is binnen iedere organisatie niet meer weg te denken.

De EHBO-er dient ervoor te zorgen dat er snel en adequaat gehandeld wordt bij een calamiteit. Deze  zorgt er ook voor dat de situatie van persoonlijk letsel niet verslechterd.

De medewerkers volgen deze basis cursus conform de richtlijnen van  Het Rode kruis.

Doelgroep

De basis EHBO van VeTraNed is bedoeld voor de medewerkers van uw bedrijf die aangesteld worden om binnen uw bedrijf te handelen bij een calamiteit.

Leerdoelen

Na het volgen van de Basis EHBO van VeTraNed  kan de medewerker van uw bedrijf  de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren.

Levensreddend handelen:

Spoedeisende hulp,

De EHBO-er kan d.m.v. de geen-lijn (stappenplan) een slachtoffer beoordelen.

De EHBO-er kan op een snelle en effectieve manier een reanimatie i.c.m. de AED opstarten en uitvoeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

De EHBO-er kan de levensbedreigende en niet levensbedreigende ziektebeelden herkennen en hierop handelen.

Niet spoedeisend,

De EHBO-er kan na het vaststellen van de verwonding een verband aanleggen volgens de actuele richtlijnen van Het Rode Kruis.

De EHBO-er kan na het beoordelen van het slachtoffer bepalen of het slachtoffer naar de professionele hulpdiensten verwezen moet worden.

Beginvereisten

Voor de Basis EHBO-er zijn geen begin vereisten gesteld.

Programma

Het programma bestaat uit een uitgebreide E-learning in combinatie met een praktijkdag waar les gegeven word volgens de normen van Het Rode Kruis.

Examen

Tijdens de cursus worden de competentes getoetst door de instructeurs.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Tevens hebben onze instructeurs ervaring en kennis in de zorg.

Juni 2022

24
Vr
EHBO Rode Kruis Basis in combinatie met E-learning
1 dag
24 Juni 2022 08:30 - 12:30
24 Juni 2022 13:30 - 17:00
Per persoon: € 175,00