Euramax
Herhaling Bedrijfshulpverlener (BHV) (NIBHV)
Een bedrijfshulpverlener is binnen iedere organisatie een verplichting bij wet. Het aantal BHV-ers wordt bepaald door de RI &E naar aanleiding van de restrisico’s dient u uw BHV-er op te leiden.
De BHV-er dient ervoor te zorgen dat er snel en adequaat gehandeld wordt bij een calamiteit. Dit kan zijn een beginnende brand te blussen en/of het pand te ontruimen maar de BHV-er zorgt er ook voor dat de situatie van persoonlijk letsel niet verslechterd.
De BHV-er krijgt bij VeTraNed een herhaling waarbij wij ons vooral toeleggen op het realistische trainen in ons oefencentrum waar wij maar liefst beschikken over 32 verschillende ruimtes met 1001 scenario’s waar wij gericht op de praktijk van onze doelgroep kunnen trainen.
Na de herhaling BHV gevolgd te hebben bij VeTraNed zal de BHV-er in staat zijn om na een melding op een snelle en adequate wijze te kunnen handelen en indien nodig een ontruiming op te starten.
Doelgroep
De herhaling BHV van VeTraNed is bedoeld voor alle BHV-ers van uw bedrijf om jaarlijks de (nieuwe) richtlijnen te herhalen en de praktische vaardigheden te toetsen.
Leerdoelen
Na het volgen van de herhaling BHV van VeTraNed kan de deelnemer de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren.
Bij brand:
De BHV-er kan alle aanwezigen op een veilige en efficiënte manier ontruimen en naar de verzamelplaats sturen.
De BHV-er kan op een veilige en efficiënte manier een beginnende brand blussen.
De BHV-er kan bepalen wat het effect van zijn/haar inzet is.
Levensreddend handelen:
Spoedeisende hulp,
De BHV-er kan d.m.v. de geen-lijn (stappenplan) een slachtoffer beoordelen.
De BHV-er kan op een snelle en effectieve manier een reanimatie i.c.m. de AED opstarten en uitvoeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.
De BHV-er kan de levensbedreigende en niet levensbedreigende ziektebeelden herkennen en hierop handelen.
Niet spoedeisend,
De BVHV-er kan na het vaststellen van de verwonding een verband aanleggen volgens de actuele richtlijnen van het Oranje Kruis.
De BHV-er kan na het beoordelen van het slachtoffer bepalen of het slachtoffer naar de professionele hulpdiensten verwezen moet worden.
Beginvereisten.
De BHV-er beschikt over een niet verlopen BHV basis diploma welke niet ouder is dan een jaar.
Programma
Het programma zal bestaan uit een jaarlijkse herhaling van 8 uur waar wij een groep van circa12 kandidaten ontvangen.
De eerste 4 uur zal bestaan uit levensreddend handelen met reanimatie en de AED. Eventueel maken wij gebruik van een Lotus. In ons geavanceerd oefencentrum zullen wij diverse oefeningen ensceneren gecombineerd met levensreddend handelen en brand. Deze oefeningen zullen worden uitgevoerd door 3 personen, de andere cursisten blijven in het leslokaal achter en kunnen via ons camerasysteem mee kijken. Hierdoor hebben alle cursisten diverse leer momenten die na de oefeningen geëvalueerd worden. De laatste 4 uur bestaan uit brand, ontruiming, en communicatie waarvan de nadruk ligt op het uitvoeren van blussingen in gesimuleerde ruimten. Dit alles gespecificeerd op de doelgroep.
Competentietoets
De instructeur zal per groep de competenties toetsen van de handelingen welke de kandidaten verrichten, bij brand gaat het om het ontruimen en het blussen van een brand met de juiste blusstof en bij levensreddend handelen zal er getoetst worden op het reanimeren i.c.m. AED
Kwaliteit
Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.
Euramax
- 0475-370303
December 2024
09 December 2024 13:00 - 16:30
VOL
13 December 2024 13:00 - 16:30
16 December 2024 13:00 - 16:30
Herhaling Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO) conform de richtlijnen van Het Oranje Kruis
Een EHBO-er is binnen iedere organisatie niet meer weg te denken.
De EHBO-er dient ervoor te zorgen dat er snel en adequaat gehandeld wordt bij een calamiteit. Deze zorgt er ook voor dat de situatie van persoonlijk letsel niet verslechterd.
De medewerkers krijgen bij VeTraNed een basis cursus conform de richtlijnen van Het Oranje kruis en volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie raad (NRR).
Doelgroep
De herhaling EHBO van VeTraNed is bedoeld voor alle medewerkers van uw bedrijf die aangesteld worden om binnen het bedrijf te handelen indien zich een calamiteit voor doet. Dit wordt in de herhalingslessen op realistische wijze geënsceneerd middels scenariotrainingen met en/of zonder Lotus.
Leerdoelen
Na het volgen van de Herhaling EHBO van VeTraNed kan de medewerker van uw bedrijf de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren.
Levensreddend handelen:
Spoedeisende hulp,
De EHBO-er kan d.m.v. de geen-lijn (stappenplan) een slachtoffer beoordelen.
De EHBO-er kan op een snelle en effectieve manier een reanimatie i.c.m. de AED opstarten en uitvoeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.
De EHBO-er kan de levensbedreigende en niet levensbedreigende ziektebeelden herkennen en hierop handelen.
Niet spoedeisend,
De EHBO-er kan na het vaststellen van de verwonding een verband aanleggen volgens de actuele richtlijnen van Het Oranje Kruis.
De EHBO-er kan na het beoordelen van het slachtoffer bepalen of het slachtoffer naar de professionele hulpdiensten verwezen moet worden.
Beginvereisten.
Voor de Herhaling EHBO-er dient de cursist in het bezit te zijn van een basis diploma EHBO van het Oranje Kruis.
Programma
Het programma zal bestaan uit een lesprogramma van 1 dag waar totaal 8 uur les gegeven word volgens de normen van Het Oranje Kruis.
Competenties
Competenties worden gedurende de dag getoetst door de instructeur/examinator.
Kwaliteit
Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van Het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) en volgen hiervoor ook de nascholingen. De kwaliteit van onze EHBO-opleidingen is hiermee gegarandeerd.
Euramax
- 0475-370303