Zuyderland

Welkom in de omgeving van Zuyderland op de website van VeTraNed
Via de tabbladen kunt u zich inschrijven voor de BHV-basis en BHV-herhaling cursussen.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op via planning@vetraned.nl of 0475-745030

 

VeTraNed

Een bedrijfshulpverlener is binnen iedere organisatie een verplichting bij wet. Het aantal BHV-ers wordt bepaald door de RI&E naar aanleiding van de restrisico’s dient u uw BHV-er op te leiden.
De BHV-er dient ervoor te zorgen dat er snel en adequaat gehandeld wordt bij een calamiteit. Dit kan zijn een beginnende brand te blussen en/of het pand te ontruimen maar de BHV-er zorgt er ook voor dat de situatie van persoonlijk letsel niet verslechterd.
De medewerkers krijgen bij VeTraNed een basis cursus conform de richtlijnen van het N.I.B.H.V. , Het Oranje kruis, en volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie raad (NRR).

Doelgroep

De basis BHV van VeTraNed is bedoeld voor alle medewerkers die aangesteld worden als BHV-er binnen uw bedrijf om te handelen indien er zich een calamiteit voor doet.

Leerdoelen

Na het volgen van de Basis BHV bij VeTraNed kan de deelnemer de volgende taken op veilige en efficiënte wijze uitvoeren volgens het calamiteitenplan van uw bedrijf.

Bij brand:

  • De BHV-er kan alle aanwezigen op een veilige en efficiënte manier ontruimen en naar de verzamelplaats sturen.
  • De BHV-er kan op een veilige en efficiënte manier een beginnende brand blussen.
  • De BHV-er kan bepalen wat het effect van zijn/haar inzet is.

Levensreddend handelen:

Spoedeisende hulp,

  • De BHV-er kan d.m.v. de geen-lijn (stappenplan) een slachtoffer beoordelen.
  • De BHV-er kan op een snelle en effectieve manier een reanimatie i.c.m. de AED opstarten en uitvoeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.
  • De BHV-er kan de levensbedreigende en niet levensbedreigende ziektebeelden herkennen en hierop handelen.

Niet spoedeisend,

  • De BVHV-er kan na het vaststellen van de verwonding een verband aanleggen volgens de actuele richtlijnen van Het Oranje Kruis.
  • De BHV-er kan na het beoordelen van het slachtoffer bepalen of het slachtoffer naar de professionele hulpdiensten verwezen moet worden.

Beginvereisten.

Voor de Basis BHV zijn geen begin vereisten gesteld.

Programma

Het programma  is een combinatie van E-learning (een internet-lesprogramma) met een eendaagse praktijkopleiding. Cursisten bereiden zich in hun eigen tempo en op een door hen zelfgekozen tijdstip en plaats voor op de praktijkopleiding.

Studiebelasting
Cursisten besteden gemiddeld vier tot zes uur aan het doorlopen van het E-learning programma. Het verplichte praktijkgedeelte duurt een dag (8 uur).

Toelating tot praktijkdag

Cursisten worden toegelaten tot de praktijkopleiding als zij het toelatingscertificaat van het E-learning programma hebben behaald. Op de praktijkdag krijgen cursisten  een praktijktoets (competentietoets). Deze toets moet met een voldoende worden afgesloten

De instructeurs zullen de competenties toetsen van de handelingen welke de kandidaten verrichten.

Kwaliteit

Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatieraad, Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

VeTraNed

Een bedrijfshulpverlener is binnen iedere organisatie een verplichting bij wet. Het aantal BHV-ers wordt bepaald door de RI &E naar aanleiding van de restrisico’s dient u uw BHV-er op te leiden.
De BHV-er dient ervoor te zorgen dat er snel en adequaat gehandeld wordt bij een calamiteit. Dit kan zijn een beginnende brand te blussen en/of het pand te ontruimen maar de BHV-er zorgt er ook voor dat de situatie van persoonlijk letsel niet verslechterd.
De BHV-er krijgt bij VeTraNed een herhaling waarbij wij ons vooral toeleggen op het realistische trainen.

Na de herhaling BHV gevolgd te hebben bij VeTraNed zal de BHV-er in staat zijn om na een melding op een snelle en adequate wijze te kunnen handelen en indien nodig een ontruiming op te starten.

 

Beginvereisten.
De BHV-er beschikt over een niet verlopen BHV basis diploma welke niet ouder is dan een jaar.

Programma
Het programma zal bestaan uit een jaarlijkse herhaling van 4  uur waar wij een groep van circa12 kandidaten ontvangen.
De cursus is volledig afgestemd op de dagelijks praktijk binnen Zuyderland.

Competentietoets
De instructeur zal per groep de competenties toetsen van de handelingen welke de kandidaten verrichten, bij brand gaat het om het ontruimen en het blussen van een brand met de juiste blusstof en bij levensreddend handelen zal er getoetst worden op het reanimeren i.c.m. AED

Kwaliteit
Vetraned stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

VeTraNed

Terug naar het overzicht